Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 15:15
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

Kuchnia wegierska w Warszawie

Opis działalności

Kuchnia wegierska � kuchnia Wegier nalezy do kuchni srodkowoeuropejskich, wyroznia sie jednakze posrod nich indywidualnymi cechami. Tradycyjna kuchnia bazuje na miesie, warzywach sezonowych, owocach oraz swiezym chlebie. Szczegolnie modna z tych cech jest zastosowanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, wspolczesnie zwykle slodkiej. Kuchnia wegierska w tradycyjnej formie to potrawy podawane w czardach przy romskiej muzyce. Stala sie turystyczna oznaka kraju. Umiarkowanie goracy, dosc suchy klimat i zyznosc ziem Kotliny Panonskiej zapewnia Wegrom uprawe zboz i innych artykulow uprawnych, ogrodniczych oraz sadowniczych. Posrod upraw owocowych nalezy zwrocic uwage na winna latorosl, jakiej wytwory sluza do bezposredniej konsumpcji jak i do realizacji wina.

Kategoria

Podziel się

Lokalizacja
Smaczna 2
00-002 Warszawa
325435433
Reklama