Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Nowoczesny projekt edukacyjny w Niepublicznym Technikum ZDZ w Starachowicach

Zajęcia praktyczne z dietetykiem na temat zdrowej kuchni, wyjazdowe szkolenie z nowinek gastronomicznych, a także staże zawodowe. Do tego kurs przedsiębiorczości – w tak atrakcyjny sposób uczą się przyszłego zawodu technicy żywienia i usług gastronomicznych w starachowickiej szkole Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
Kliknij aby odtworzyć

Uczniowie starachowickiego Niepublicznego Technikum Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach stanęli przed szansą na zdobycie umiejętności zawodowych ma miarę aktualnych oczekiwań pracodawców. Młodzież kształcąca się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych została objęta nowoczesnym projektem edukacyjnym finansowanym przez Unię Europejską pod hasłem „Hotelarz i kucharz inteligentni specjaliści- nowe technologie motorem rozwoju edukacji zawodowej”.

 

Przyszli kucharze wzięli udział w zajęciach z przygotowywania potraw nie tylko zdrowych, ale także smacznych i atrakcyjnych wizualnie. Wykonywali je pod kierunkiem dietetyka klinicznego.

 

Młodzież oceniła kulinarne zajęcia jako bardzo ciekawe i inspirujące do zmian.

 

Uczniowie wezmą wkrótce udział w intrygujących zajęciach z tzw. kuchni molekularnej, która wykorzystuje wiedzę naukową na temat gotowania.

 

Ostatnim elementem projektu będzie udział młodzieży w wakacyjnych płatnych stażach zawodowych. Uczestnictwo w przedsięwzięciu to także dodatkowe korzyści. Unijny projekt potrwa do końca września br.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

zachmurzenie duże

Temperatura: 5°C Miasto: Starachowice

Ciśnienie: 1017 hPa
Wiatr: 8 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama